Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Voss, Vera : Hevnen

  Alle jenter drømmer, hva om du kunne bli akkurat den du drømmer om å være? De4 er en ny, norsk serie som handler om fire totalt forskjellige, men helt vanlige jenter som lever ekstraordinære liv på nettet. Skjult bak bloggprofilene sine kan de ta tak i problemer ingen andre tar tak i.

  Julie tvinges til å delta i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber, Charlotte. Begge forsøker å sabotere programmet, men innser etterhvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap.

  Samtidig leter De4 etter Jenny Skoglund, en sak som blir stadig mer dramatisk. De oppdager at Jenny har bestemt seg for å ta en grusom hevn over mobberne som fordrev henne fra hjembygda. De4 må stanse henne før det er for sent

 • Salinas, Veronica : Og

  Jeg-personen i denne romanen går gjennom en identitetskrise. Hun er ny i Norge. Hverdagen er preget av rutinearbeid og språkkurs. Savnet etter hjemlandet Argentina er stort, men det er umulig for henne å reise tilbake.

  OG er en enkel og samtidig kompleks roman om identitet og språk. En roman med et annerledes, sårt, friskt og ofte humoristisk blikk på Norge og menneskene som lever her. Og en roman om landet man har måttet reise fra.

 • Weberg, Liv Marit : Det er heldigvis ingen som trenger meg

  «Jeg lever i beste velgående. Dessverre. Jeg bare lever og lever og lever»

  Det begynner bra, men snart innser jeg-personen i «Det er heldigvis ingen som trenger meg» at det skal mer til enn en kjæreste for å bli et vellykket menneske.

  Nå skal hun prøve alt. Hun bestemmer seg for å knekke koden til det sosiale spillet alle snakker om.
  Fra nå av skal hun være akkurat som alle andre.

 • Aamodt, Ingunn : Party!

  Moren til Marlena har beholdt leiligheten hun bodde i før hun flyttet sammen med Marlenas far. Leiligheten har vært leid ut, men nå står den tom. Marlena får derfor den fantastiske ideen om å ha en fest der. Før hun vet ordet av det har ryktet spredt seg og ting kommer ut av kontroll. Da de kule jentene i 3. gym får ferten av en festmulighet tar det ikke lang vei før ryktet er spredt til tusenvis på sosiale medier. 

 • Øverbye, Anja Dahle : Hundedagar

  Det er seinsommar, det er varmt, klamt og intenst. Anne er ei jente midt mellom barndom og ungdom. Bestevenninna Mariell blir stadig nærare knytta til Karianne, som er litt eldre. Dei to nye venninnene har nok med kvarandre, og Anne blir ståande att aleine. Ho er for ung til å gå på ungdomsklubben, og for rastlaus til å finne noko anna å gjere. Kan ho bli ven med Mariell igjen? Og kva er ho villig til å gjere for å få det til å skje? Dette er Anja Dahle Øverby si første bok. Tegneserien er inspirert av forfattaren sin eigen barndom på Nord-Vestlandet.

 • Ernstsen, Martin : Du snakker med feil person

  Du snakker med feil person er serieskaperen Martin Ernstsens dokumentasjon av livet i tegneserier. I korte episoder produsert fra 2008 til 2014 reflekterer han både over den kreative prosessen bak tegneseriemakeriet samt viktige og mindre viktige hendelser i privatlivet. Mange av seriene har tidligere blitt publisert i selvutgitte fanziner med små opplag. Her er endelig en stor samling med høydepunkter fra fanzinene i tillegg til materiale som ikke tidligere er utgitt. Seriene gir humoristiske skråblikk på små øyeblikk i hverdagen, ofte rare eller kleine episoder, med komisk misere.

 • Rygh, Oda : Når livet er kjipt : en håndbok for unge folk

  Livet er fullt av oppturer og nedturer. Det er helt vanlig at livet føles kjipt iblant. Men noen av nedturene er større enn andre. Kanskje har du opplevd å bli syk eller deprimert, kanskje har du vært i en ulykke, kanskje har du mistet et menneske du er glad i - eller jobben din.

  Slike nedturer er tøffe å oppleve, og dessverre påvirker de ofte også andre områder av livet. For eksempel er det fort gjort å glemme å betale regninger når man ikke orker å stå opp. Eller å drikke for ofte når man ikke har en jobb å gå til likevel. Og slik kan man plutselig sitte igjen med flere problemer enn man startet med.

  Når livet er kjipt er en praktisk håndbok til ungdom og unge voksne som trenger tips til hvordan man holder hverdagen i gang. Boka dekker temaer som energi- og tidsbruk, økonomi og rus. Du får hjelp til å hjelpe deg selv. Boka inneholder også informasjon om hvordan du kan få hjelp fra andre.

 • Fjestad, Ellen : Døgnfluedans

  Endelig kommer oppfølgeren til suksessdebuten Sammen skal vi holde himmelen, som vant Uprisen 2013 og Østfoldungdommenes kritikerpris 2014.

  De satset alt. Og tapte. For å gjøre opp for seg, ga han henne det eneste han hadde å gi. Det eneste hun ville ha. Hans måte å se verden på.

  Det er dagen etter Gards begravelse. Luka våkner opp - helt alene. Alene i verden. Det er ingen hun kan henvende seg til, ingen hun kan fortelle hemmeligheten til - hemmeligheten bare hun og Gard visste om. Det er som om hun har mistet seg selv, hun har kun et blåskjær i øynene igjen. Og et arr.

  Dette er historien om hvordan Luka kjemper seg tilbake til livet, men vil hun lykkes? Vil hun klare å holde på hemmeligheten, og hva vil skje dersom hun røper seg?

  Boken fortsetter der forrige bok slapp - fortalt på en like rå og vakker måte.

 • Pettersen, Siri : Evna

  Tenk deg å være et ikon for et fryktet folk.
  Symbolet som samler dem rundt hat og hevntørst.
  Som datter av en likfødt hærfører i eksil, er din
  skjebne å marke begynnelsen slutten.

  Hirka forbereder seg på å møte det rådende huset i
  en kald, hierarkisk verden der forakten for svakhet
  regjerer. Motvillig aksepterer hun sin skjebne, i håp
  om å holde Rime i live og Ymslanda trygt. Men de
  likfødtes tørst etter Evna er altoppslukende, og
  Hirka innser at krigen hun ville stanse, er
  uungåelig. En innsikt som snart vil utfordre alt
  hun har trodd på og kjempet for.

  Evna er den tredje og siste boka i den kritikerroste
  fantasyserien Ravneringene, en spektakulær finale
  som utforsker røtter, makt og hovmod.

 • Sørum, Steffen R.M. : Endelikt

  Fem ungdommer med helt forskjellige utgangspunkt må jobbe sammen for å redde ukjente, som har det til felles at de står på dødsenglenes drapsliste. For å gjøre jobben enda vanskeligere, befinner de seg spredt utover i tid og rom, og motstanderen er det mest perfekte drapsvesen som noensinne har eksistert.

 • Dahle, Gro : Megzilla

  ngeborg heter så klart Ingeborg, men føler seg ikke nødvendigvis som Ingeborg for det. For hvem er «Ingeborg» egentlig? Hvordan er det å være Ingeborg, i Ingeborgs kropp? Hvordan er det å være Ingeborg når kroppen hennes og tankene hennes forandrer seg til noe Ingeborg nesten ikke kjenner igjen? I Gro Dahles nye bok handler det om pubertet. Om de helt nære tingene. Identitet og kropp. Venner og familie. Lengselen etter berøring og kyss. Føle seg sett. Eller oversett. Føle seg forstått. Eller misforstått.

 • Totland, Anders : Engel i snøen

  – Det er ikkje lenge til no, sa Idun.

  – De treng ikkje laga til noko for meg, sa eg.

  Idun smilte.

  – Klart me skal det, sa Idun.

  – Nei, det går bra, sa eg.

  – Er du redd det skal bli for mykje styr for deg?

  Eg nikka svakt.

  – Har du veldig mykje vondt?

  Eit nytt nikk.

  – Men ikkje sei noko til pappa, sa eg.

  Det er vinter, og det snør, men ikkje alle er ute og leikar i snøen.

  Nokon orkar berre å stå ved vindauget og sjå ut på snøkrystalla.

  Nokon vil ikkje at pappa skal vite at ein har vondt, sjølv om pappa veit at ein er sjuk, veldig sjuk.

  Nokon har snart bursdag.

  Nokon skal snart døy.

 • Tvedt, Chris : Demonenes sang

  Tretten år gamle Thorgil lever et helt vanlig liv i 1930-tallets Oslo. En dag snus alt på hodet. Thorgil får vite at han er halvt dverg, og at hans far, som han aldri har truffet, er dvergenes konge. I følge med to krigere forlater han den hjemlige tryggheten og begir seg ut på en reise gjennom et urolig Europa, til dvergenes rike langt inne i Tien Shans ville fjell. Men kongedømmet er truet av både indre og ytre fiender. Snart er Thorgil en viktig del i kampen for å hindre at dvergenes rike skal gå under. Demonenes sang er første bok i Villstjerne-trilogien, og Chris Tvedts debut som barnebokforfatter.

 • Henmo, Sverre : Det er bare kjærlighet

  Hva gjør du når du blir sammen med feil jente bare på grunna v din beste venn? Når du egentlig er forelsket i Alina - hun som er så pen at hun har vært med i en reklame for håndvesker.

  En historie om kjærlighet og vennskap, og om alt som er i mellom.

 • Hølleland, Øistein : Venus-passasjen : noveller

  Venus-passasjen består av seks noveller om kjærlighet. Mellom Alexander og Julia i en norsk drabantby, og mellom Issac og Tehani på Tahiti i 1769. Den handler også om Filip, som blir vitne til farens forelskelse under ei reise til New Zealand. Og om Erle og mora, som er på kunstutstilling i London og opplever vakre, urovekkende malerier av Renoir, Manet og Gauguin. Kjærligheten kan være farlig. Venus-passasjen får oss til å tenke stort – om astronomiske hendelser, oppdagelser, kunsthistorie, kulturforskjeller og spørsmål om rett og galt.

 • Steinholm, Monika : Nærmere kommer vi ikke

  Jens er redd for mye, blant annet å drite seg ut, vann og blod. Edor, derimot, er ikke redde for noe. Han er kul. Edor er sammen med Beate, øver inn nye skatetriks, bader i sjøen, bader naken med Celia, kliner med Mariell på fryserommet på Burger King. Så møter Edor Jens. Edor synes Jens er kul, for han har egen motorsykkel, og han får sitte bakpå. Edor trenger ikke hjelm, han er ikke redd for å dø. Det eneste Edor er redd for, er måten Jens får det til å krible i magen hans. Dette er en fortelling om den altoppslukende kjærligheten som kan være både håpløs, ulykkelig, vond og fantastisk på en gang. En kjærlighet man kan kjenne seg igjen i, enten man er homo, streit, bi eller bare litt på skrå.

 • Soltvedt, Thor : Fair play : ungdomsroman

  I den siste boka i trilogien om fotballaget Fart 14 står Atle, med kallenavnet Burger, i sentrum. Burger har det ikke helt enkelt i hverdagen. Som innbitt midtstopper på Fart sliter han med stadige kommentarer om noen kilo for mye på kroppen. På hjemmebane er skammen over morens psykiske plager ikke lett å hanskes med. Da Burger deltar i en landsomfattende stilkonkurranse på skolen blir han plutselig stående overfor et vanskelig moralsk valg: Skal han gå for «fair play» i konkurransen eller prøve å vinne med alle midler?

 • Jackson, Ida Sofie Søland : Danielle

  16 år gamle Danielle går første året på videregående. Hun er nesten et geni. Alt hun tar i blir til verdens beste kunst. For kjæresten hennes, Kimma, er det dessverre motsatt. Derfor dumper hun ham og finner seg nye venner. Den nye vennegjengen er opptatt av politikk, og en dag skal de lage revolusjon. Men før de kommer så langt skal de kline, krangle, snakke dritt om hverandres mødre, og sist men ikke minst, passe seg for Kimma. Han er både fortvilet, men også farlig. Dette er en fortelling om vennskap, sjalusi, politisk oppvåkning og raseri.

 • Martenson, Erik : Lietas drøm

  Lietas drøm er oppfølgeren til den kritikerroste sci-fi-romanen Skyggespinneren og andre bok i serien Den siste navigatør. Denne serien skiller seg fra alt annet innen norsk ungdomslitteratur - en sci-fi-roman med internasjonale vibber.

  Stjerneskipet Talos har endelig nådd sitt mål, Etai Kalan, og kolonialiseringen går sin gang. Men på hjemplaneten Terra blir gutten Finn vitne til et angrep på presidenten som skal få ringvirkninger ingen kunne forutse ...

  Dette er science fiction og spenning for ungdom som liker data og spill.